REDACTIE

Terecht Gesteld wordt gemaakt door rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. De samenstelling van de redactie verandert jaarlijks. 


DE REDACTIE 2018-2019 BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN:

Isabelle Perdon
Maaike van de Beek
Misha Mans
Loes Reuver
Nicolien Steenmeijer
Eva Huizinga
Maaike van Dam (’17/’18)
Dijle Simsek (’17/’18)
Eline van Sluijs (’17/’18)


De redactie 2017-2018 werd gevormd door de volgende personen:

V.l.n.r: Brigitte, Laurie, Maaike, Eline, Dijle, Sabina

Brigitte Hafkenscheid
Mijn naam is Brigitte Hafkenscheid. Ik ben derdejaars student Fiscaal Recht. Naast dat ik deel uit maak van de redactie, ben ik samen met onze voorzitter Maaike actief bij de Groninger Fiscale Eenheid, de studievereniging voor Fiscaal Recht. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te koken, naar festivals te gaan en met vrienden en familie te zijn. Ik kijk ontzettend uit naar het schrijven voor Terecht Gesteld en hoop dat het een mooi jaar gaat worden met de redactie!

Laurie Hamer
Mijn naam is Laurie Hamer, ik ben momenteel tweedejaarsstudent IT-recht. Ik heb hiervoor een jaar Europese Talen en Culturen gestudeerd en ook al vind ik taal nog steeds heel interessant, het bleek niet de juiste keuze te zijn. Rechten was het uiteindelijk voor mij, want ook dat is spelen met taal! Mede hierom ben ik erg enthousiast om bij Terecht Gesteld in de redactie aan het werk te gaan. Ik heb een bijbaantje bij Zinn Thuiszorg en in mijn vrije tijd houd ik van lezen, festivals en feestjes bezoeken en gitaar spelen. Ik hoop dat dit jaar bij Terecht Gesteld voor mij leerzaam, maar ook vooral heel erg leuk gaat worden!

Sabina Sodkhan
Mijn naam is Sabina Sodkhan. Mijn ‘roots’ liggen in Moldavië (voormalig Sovjet-Unie) en Afghanistan, maar ik ben opgegroeid in Rusland. Ik kreeg op de basisschool in Nederland altijd te horen dat ik door een taalachterstand niet ver zou komen. Een lange weg achter de rug (VMBO – HAVO – HBO) om te bereiken waar ik nu ben: pre-master Rechtsgeleerdheid. En we gaan nog verder…

Naast mijn studie ben ik werkzaam als programmacoördinator bij Stichting de Vrolijkheid in het asielzoekerscentrum in Delfzijl. Stichting de Vrolijkheid verzorgt kunstzinnige activiteiten aan kinderen en jongeren binnen het azc. Tijdens workshops kunnen de kinderen en jongeren hun ervaringen verwerken en hun talenten ontwikkelen. Werk met veel voldoening! Verder begeleid ik studenten bij het schrijven van hun scripties en kijk ik verslagen na. De reden hiervoor is dat ik graag mensen wil helpen om te slagen en -hoe gek het ook mag klinken-  houd ik ervan om taalfouten uit verslagen te halen.  

Zo zie je maar weer: als je in jezelf gelooft, dan kom je er wel! Ik kijk ernaar uit om te beginnen met de weblogs.

Dijle Simsek
Mijn naam is Dijle Simsek. Ik werk als redacteur en penningmeester bij Terecht Gesteld. Het afgelopen jaar ben ik afgestudeerd als HBO-jurist. Momenteel ben ik bezig met de master privaatrecht. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging en ik ben er van overtuigd dat mijn werkzaamheden bij Terecht Gesteld veel toegevoegde waarde zullen hebben ten aanzien van mijn kennis en vaardigheden. 

Eline van Sluijs
Mijn naam is Eline van Sluijs en ik ben bezig met de master strafrecht. Voordat ik in 2015 op de RuG kwam, heb ik een jaar HBO-Rechten gestudeerd. Ik vond het recht zo interessant dat ik behoefte had aan meer diepgang. Dit heb ik gelukkig gevonden in mijn huidige studie. In mijn functie als redacteur en secretaris kan ik mijn liefde voor de Nederlandse taal en mijn interesse in het recht heel goed combineren. Ik vind het ontzettend leuk om te schrijven en te lezen. Ik kijk ernaar uit om de lezer van Terecht Gesteld elke keer weer te boeien met interessante stukken.

Maaike van Dam
Mijn naam is Maaike van Dam. Ik studeer fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Vanwege een brede interesse in het recht en omdat ik van schrijven houd, ben ik de uitdaging aangegaan dit jaar aan de slag te gaan voor Terecht Gesteld. Hiernaast ben ik actief binnen de Groninger Fiscale Eenheid, de studievereniging van fiscaal recht en zal ik in de aangifteperiode namens de Stichting Belastingwinkel mensen helpen met het invullen van aangiftes. In mijn vrije tijd sport ik regelmatig en houd ik ervan om er tussenuit te gaan. Veel leesplezier toegewenst!

Gastredacteurs: Ljibbe de Boer (november)
                          Lammert van den Hoorn (december)


De redactie van 2016-2017 werd gevormd door:

Jordy Karperien
Mijn naam is Jordy Karperien, 22 jaar oud en derdejaarsstudent Nederlands Recht . Voordat ik rechten ging studeren, heb ik een jaar Technische Bedrijfskunde gestudeerd. Dit bleek niet zo leuk te zijn als mijn huidige studie. Naast mijn functie als voorzitter bij Terecht Gesteld ben ik ook actief bij de studievereniging S.G.O.R. Groningen, geef ik juridisch advies bij Rechtswinkel Groningen en werk ik bij Trip advocaten en notarissen. In mijn vrije tijd roei ik bij G.S.R. Aegir.

Willem Beerda
Mijn naam is Willem Beerda en ik ben 25 jaar oud. Momenteel volg ik de master Staats – en bestuursrecht en hoop ik dit jaar mijn studie af te ronden. Naast mijn studie ben ik actief als medewerker van het Steunpunt Bemiddelingskosten en medewerker van het huurteam van de Groninger Studentenbond. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om concerten en festivals te bezoeken. Daarnaast voetbal ik en trap ik graag een rondje op de racefiets. Ik hoop op een leerzaam en leuk jaar bij Terecht Gesteld en wens jullie veel leesplezier toe!

Ellen de Vries
Mijn naam is Ellen de Vries. ‘Frysk famke’, 23 jaar en deel van een eeneiige tweeling. Pas afgestudeerd HBO-jurist en momenteel pre-masterstudent Rechtsgeleerdheid. Naast mijn studie werk ik een drietal dagen per week bij Trip Advocaten & Notarissen. Als werkstudent ondersteun ik het notariaat.
Omdat ik altijd een voorliefde voor de Nederlandse taal heb gehad, vind ik het een mooie uitdaging om dit academisch jaar werkzaam te zijn als redacteur en secretaris bij Terecht Gesteld. In de vrije tijd die resteert houd ik ervan om piano te spelen. Daarnaast ben ik graag samen met familie en vrienden.

Jaryl Kanhai
Mijn naam is Jaryl Kanhai en ik ben redacteur en penningmeester bij Terecht Gesteld. Momenteel zit ik in de masterfase van mijn studie Rechtsgeleerdheid. Ook doe ik elke maand een aantal strafzittingen als buitengriffier bij de Rechtbank Noord-Nederland. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het bestuderen van strafdossiers, het notuleren tijdens zittingen en het schrijven van processen-verbaal. Hiernaast heb ik een bijbaan als administratief medewerker bij een tandtechnisch laboratorium. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan familie en vrienden, reizen en sporten.


De redactie van 2015-2016 werd gevormd door:

Burak Dasdemir
Jordy Karperien

Marit Smid
Hennie Haarsma
Kim de Wildt

Laura Pentega
Liseanna Bonnema
Rosanne Schriemer

Saskia Bangma

(Foto, v.l.n.r.) Kim de Wildt, Saskia Bangma, Burak Dasdemir, Liseanna Bonnema, Hennie Haarsma, Rosanne Schriever, Jordy Karperien, Marit Smid en Laura Pentenga


De redactie van 2014-2015 werd gevormd door:

Hennie Haarsma
Jeroen Vollebergh
Joetjen Muller
Lotte Houwing
Marjolijn van der Velde
Tinka Floor

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.